Lubicie pierogi ruskie?
A pierogi z soczewicą?:) Polecam!
Dzięki uprzejmości firmy Piątnica mogłam posmakować zielonej soczewicy, po której zakup mogę Was zaprosić TUTAJ:).
Soczewicę płuczemy pod bieżącą wodę i wrzucamy na wrzątek, gotujemy w proporcji szklanka soczewicy-2 szklanki wody, pod lekko uchyloną przykrywką około 30 minut, solimy tuż przed końcem.
Przed podaniem pierogi można skropić dobrym olejem, dla wydobycia smaku. Zerknijcie na stronę Złotopolskie.pl, może znajdziecie tam coś interesującego:)
Smacznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze zielonej soczewicy, ale uwielbiam czerwoną :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie pierogi i pasztet tylko ja robie farsz z soczewicy i pieczarek ;)
OdpowiedzUsuńPierogi z soczewicą dość intrygujący dla mnie przepis!
OdpowiedzUsuńNie spotkałam się z czymś takim, a nie powiem- z chęcią bym się skusiła :)