niedziela, 2 listopada 2014

schab i szynka po myśliwsku według Piątnicy.


Kolejny test przypraw, które otrzymałam od firmy Piątnica. Tym razem padło na mieszankę myśliwską, która od początku bardzo mnie zainteresowała. 

W jej składzie znajdziemy gorczycę, jałowiec, pieprz czarny, tymianek, rozmaryn, bazylię, ziele angielskie, kurkumę, imbir, liść laurowy i gałkę muszkatołową.

Zapraszam Was na TĘ stronę, aby przyjrzeć się jej dokładniej. 

I chociaż jest to mieszanka przeznaczona głównie do dziczyzny, to cóż mi szkodzi wypróbować jej smak na znanym i lubianym mięsie schabowym i szynce?:)







Mięso zostało zamarynowane dwa dni temu i dochodziło do siebie w przyprawach do dzisiejszego dnia, kiedy to zostało upieczone w 200 st. C. przez nieco ponad godzinę.

Dobrym pomysłem na wydobycie smaku mięsa jest podlanie go dobrym olejem, polecam Wam tutaj oleje lniane ze strony Złotopolskie.pl. Kilka kropel tego oleju na talerz z mięsem i mamy zapewniony i smak, i zdrowotne właściwości. 

Dodatek cebuli zaostrzył smak, a sos, jaki wytworzył się podczas pieczenia był naprawdę pyszny:)






2 komentarze:

Dziękuję, że wpadłeś. Mam nadzieję, że odwiedzisz mnie ponownie:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...