poniedziałek, 26 maja 2014

vol. 408^ lekkie ciasto z rabarbarem.


Składniki:
szklanka mąki pszennej
szklanka mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki oleju
4 jajka
cynamon
aromat pomarańczowy
rabarbar w ilości dowolnej 

Przygotowanie:
Miksujemy jajka z cukrem na białą masę. W międzyczasie przesiewamy obie mąki i łączymy je. Dodajemy je łyżkami do masy i powoli starannie wcieramy, co jakiś czas dolewając oleju. Dodajemy olejek pomarańczowy i wylewamy masę do blachy. 

Rabarbar kroimy na części i zasypujemy cynamonem, układamy na wierzchu ciasta - chociaż akurat sposób umieszczenia jest całkowicie dowolony:)

Pieczemy 40 minut w 180 st. C. 



5 komentarzy:

Dziękuję, że wpadłeś. Mam nadzieję, że odwiedzisz mnie ponownie:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...