piątek, 1 lutego 2013

obiad vol. 14^^ kurczak a'la gulasz w ziołach.


ryż z kurczakiem, marchewką i ziołami prowansalskimi.
Pierwsze podejście z ziołami prowansalskimi, o istnieniu których zapomniałam. W obliczu braku tymianku oraz chwilowej niechęci do majeranku, sięgnęłam po zioła. Smakowały dokładnie jak wymieszane powyższe, z dużym dodatkiem pieprzu. Być może w trakcie kolejnych prób wydobędę z nich kolejne smaki i aromaty; jak na razie - lubimy się :-)

5 komentarzy:

  1. lubię te zioła, szczególnie w takim połączeniu ;d

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam potrawy z tymi ziołami, mają bardzo charakterystyczny smak, ale ja bardzo go lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm, jedzonko wygląda smakowicie :)
    Ja do prawie każdej potrawy dodaję zioła prowansalskie - są bardzo aromatyczne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja jestem wielką miłośniczką chleb z ziołami prowansalskimi!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że wpadłeś. Mam nadzieję, że odwiedzisz mnie ponownie:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...