piątek, 18 stycznia 2013

obiad vol. 5^^ tymiankowo-jogurtowa pierś ze świderkami..

tymiankowo-jogurtowo pierś kurczaka z makaronem.

Moją ulubioną przyprawą, oprócz ostrej papryczki dodawanej namiętnie do wszystkiego, jeszcze na długo przed tym, zanim poznałam kuchnię "od kuchni", jest... tymianek. Nie odróżnię go co prawda w ciemno od majeranku, podobnie jak oregano od bazylii, ale odczuwam przemożną chęć nabycia tej umiejętności:) Póki co dodaję go chętnie do potraw z mięsem, nie łącząc z majerankiem, licząc na to, że w ten sposób moje kubki smakowe na zawsze zakodują jego smak i nigdy nie pomylą go z żadną inną przyprawą.

3 komentarze:

  1. Na pewno jest przepyszny! Uwielbiam makaronowe dania.

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię tymianek, ale tylko w małej ilości. Zaś co do papryki - ja do wszystkiego dodaję słodką :D

    OdpowiedzUsuń
  3. ta makaronowa wariacja wydaje się bardzo smaczna! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że wpadłeś. Mam nadzieję, że odwiedzisz mnie ponownie:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...