tymiankowo-jogurtowo pierś kurczaka z makaronem. |
Moją ulubioną przyprawą, oprócz ostrej papryczki dodawanej namiętnie do wszystkiego, jeszcze na długo przed tym, zanim poznałam kuchnię "od kuchni", jest... tymianek. Nie odróżnię go co prawda w ciemno od majeranku, podobnie jak oregano od bazylii, ale odczuwam przemożną chęć nabycia tej umiejętności:) Póki co dodaję go chętnie do potraw z mięsem, nie łącząc z majerankiem, licząc na to, że w ten sposób moje kubki smakowe na zawsze zakodują jego smak i nigdy nie pomylą go z żadną inną przyprawą.
Na pewno jest przepyszny! Uwielbiam makaronowe dania.
OdpowiedzUsuńLubię tymianek, ale tylko w małej ilości. Zaś co do papryki - ja do wszystkiego dodaję słodką :D
OdpowiedzUsuńta makaronowa wariacja wydaje się bardzo smaczna! :)
OdpowiedzUsuń