Składniki na spód biszkoptowy:
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
tyle ile ważą jajka dodać cukru i mąki
Przyrządzić biszkopt według dowolnego, sprawdzonego przepisu.
Przecier jabłkowy:
1 kg jabłek antonówek
½ szklanki wody
cukier do smaku
1 opakowanie galaretki cytrynowej albo pomarańczowej
Pokroić jabłka w kostkę, wcześniej je obierając. Wrzucić do garnuszka. Gdy jabłka się rozmażą wyłączyć ogień i wsypać galaretkę.
Wymieszać, wyłożyć na biszkopt i postawić w chłodnym miejscu do zastygnięcia.
Masa:
1 masło
25 dag cukru pudru
3 łyżki gotowanego gorącego mleka lub 3 łyżki śmietany
Wszystko razem utrzeć i posmarować po zastygniętych jabłkach
Polewa kakaowa:
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki wody
2 łyżki margaryny
1 łyżka ciemnego kakao
Smacznego! :)