Składniki:
szklanka mąki pszennej
szklanka mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki oleju
4 jajka
cynamon
aromat pomarańczowy
rabarbar w ilości dowolnej
Przygotowanie:
Miksujemy jajka z cukrem na białą masę. W międzyczasie przesiewamy obie mąki i łączymy je. Dodajemy je łyżkami do masy i powoli starannie wcieramy, co jakiś czas dolewając oleju. Dodajemy olejek pomarańczowy i wylewamy masę do blachy.
Rabarbar kroimy na części i zasypujemy cynamonem, układamy na wierzchu ciasta - chociaż akurat sposób umieszczenia jest całkowicie dowolony:)
Pieczemy 40 minut w 180 st. C.
dooobrze zrobione :D
OdpowiedzUsuńjest i ciacho! na Dzień Mamy super pomysł :) pięknie wyrosło!
OdpowiedzUsuńwygląda tak puszyście, że od razu mam na takie ochotę!
OdpowiedzUsuńdo zrobienia ♥
OdpowiedzUsuńpięknie wyrosło! :)
OdpowiedzUsuń