Składniki:
dowolna ilość jajek na twardo
jedno jajko surowe
bułka tarta
dowolna ilość pieczarek
cebula
natka pietruszki/szczypiorek
przyprawy wedle uznania
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Pieczarki razem z cebulą drobno siekamy i podsmażamy na złoto. Ugotowane jajka przecinamy wzdłuż na pół ostrym nożem, łyżką wyjmujemy połówkę ze skorupki. Drobno kroimy wszystkie jajka i dodajemy je do pieczarek i cebuli. Przyprawiamy, dorzucamy coś zielonego, wbijamy jedno surowe jajko i dokładnie mieszamy.
Wypełniamy połówki skorupek nadzieniem i przyciskamy do bułki tartej wysypanej np. na talerzu.
Smażymy skorupką do góry.
Fajne te jajka :) Szukałam właśnie pomysłu co by tu zrobić z jajkami i proszę już mam :))
OdpowiedzUsuńO ostatnio babcia studiowała ten przepis w gazecie :) Mnie też zaciekawiły, bardzo fajny, inny pomysł! Na pewno sięgnęłabym po takie jajko na stole :)
OdpowiedzUsuńTe jajka są geeenialne! Identyczne robi moja babcia, uwielbiam je :)
OdpowiedzUsuńRobiłam takie na zajeciach! Sa pyszne, choc wszystko zależy od nadzienia.. mmm:)
OdpowiedzUsuńwow na to bym nie wpadła ! pewnie pyszne :)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis :) Gorzej, jak ktoś nie 'zczai' i ze skorupką ugryzie... ;) Ałć.
OdpowiedzUsuńPomysłowe :)
OdpowiedzUsuńale fajnie wyglądają! :)
OdpowiedzUsuńbardzo fajny pomysł na wielkanocne danie :) to już niedługo także będzie okazja spróbować :)
OdpowiedzUsuńte jeszcze nie usmażone już wyglądają bardzo smakowicie ;] a na tych usmażonych bardzo lubię tą fajną chrupiąca skórkę z bułki :D
OdpowiedzUsuńJakies to pomysłowe *.*
OdpowiedzUsuńjadłam takie raz, od babci na Wielkanoc :)
OdpowiedzUsuńNo pomysł genialny, pierwszy raz o czymś takim słyszę:)
OdpowiedzUsuńMniam! Robię takie i są wyśmienicie dobre, ale jajka faszeruje smażonymi pieczarkami ; )
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie : http://spelniaj-swoje-marzenia.blogspot.com/ Obserwuję Pozdrawiam Serdecznie ; *
Super wyglądają te jajka :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl